Konuşan yazar oldum ben.
Bir süredir “Yazamıyorum,” diye düşünürken instagram paylaşımlarımı fark ettim. Yazamadığımı zannediyormuşum meğer ben, aslında ne çok yazmışım. Beni tetikleyen bir fotoğraf gördüğümde yazmışım, kalbime dokunan bir olay olduğunda yazmışım, paylaşmışım. Hiçbir zaman “Yazar olmalıyım” fikrinden yola çıkmadım. Benim istediğim paylaşmak, anlatmak.
Ben genelde, “Hey, baksana! Senin şu anda yaşadığın problemli süreci ben de yaşadım zamanında. O sıkışıklıktan çıkmama astroloji yardım etti, koçluk astrolojiye destek oldu. Ve hatta kimi zaman çözüm sadece kuaföre gitmek oldu,” diye konuşurum. Yine konuştum. Yazamadığımı zannettiğim dönemde konuştum, akıllı telefonların kaydedilen sesleri metne çevirme özelliğini çok seviyorum, iyi ki var. Ben konuştum, telefon yazdı. Fark ettim ki yazarken düzgün ve doğru kelimeleri kullanma, imla kurallarına uyma kaygıları zihnimde koşan kelimeleri kaçırıyormuş. İçimde müthiş bir “sabotajcı” varmış. Biliyor musun, bütün suçlu o, SABOTAJCI. O olmasa beni kimse durduramaz.
2010 senesi, yeni koçluk yapmaya başladığım zamanlardı.
Koçlukta danışanla seansa başlarken bir keşif çalışması yapılır. Sen sorarsın, o söyler, danışanın değerlerini bulursun. Astroloji öncesi uzun uzun yaptığım bu çalışmayı şu anda kestirme yoldan yapıyorum -aramızda kalsın-, astrolojiyi kullanıyorum. Doğum haritamız bize bu hayattaki değerlerimizi gösteriyor. İnsan değerleri hakkında konuşurken kendisini bile kandırabilir ama haritasını kandıramıyor, bilin istedim. Bir dakika, ne diyordum ben, asıl bahsetmek istediğim konu neydi, “Kim gibi olmak istiyorsun?”
“Kim gibi olmak istiyorsun?”
Bu soru yıllarca kafamın içinde hep bir uğultu yarattı. Soruyu annem soruyorsa cevabı başka, bir koçluk seansında soruluyorsa başka bir cevap, kitapta okurken karşıma çıktıysa kendi kendime verdiğim cevap farklı oldu.
İnsan ancak tekâmül yolculuğunun farkına vardığında bu soruyu iyi hazmediyor.
Ben aslında geldiğim gibi olmak istiyorum. Astrolojik haritamdaki ben gibi olmak istiyorum. Doğmadan önce seçtiğim karakterimi, yaşamımı, deneyimlerimi yaşamak ve hepsini kabul etmek istiyorum. BEN gibi olmak istiyorum.
Kendimle tanışmak için astroloji yetmedi -aslında yetiyor ama işte benim daha çok öğrenme merakım var- Seena Frost’un Soul Collage eğitimini aldım. Tam benlik bir deneyim. Rengarenk fotoğraflar, kesmeler, biçmeleri yapıştırmalar, yazı yazmalar…. Merak edersen bir gün seninle birlikte de deneyimleriz. Yalnız söyleyeyim Soul Collage çalışmasını bitirdiğinde de kabak yine senin başına patlıyor. Çalışmanın sonunda oluşan farkındalıklarla baş başa kalan yine sensin, kimse senin için bir şey yapmıyor. Ben bunu da seviyorum. Normal tabii çünkü chrion -yani yaralı yönüm- benim haritamda KOÇ burcunda. Meali; önce başını derde sok, sonra o derdin içinden kendi dermanını çıkar.
Senin haritanda Chiron nerede?
Merak ediyorsan, buradayım….